top of page

Miljö

Tänk på miljön. Vi sorterar avfall på detta sätt.

Hushållssopor:

Varje hushåll har en egen soptunna för hushållssopor som töms på måndagar.

Elavfall: 

Miljöbox för elavfall, se bild.Boxen kommer inte användas längre. Du som har en box kan behålla den eller lämna tillbaks den till kommunen. Om du vill lämna tillbaka boxen/boxarna kontakta kommunens kundtjänst på telefonnummer 08-580 285 00. El-avfall slängs/lämnas numer på Görvälns återvinningscentral

Övrigt avfall:

Glas:

Läggs i glasåtervinningsbehållaren vid Viksjö centrum, Viksjö kyrka eller Jakobsbergs centrum eller slängs på Görvälns återvinningscentral.

Glas / Porslin:

Alla hushåll ska ha fått en miljöbox för t.ex. porslin, spegelglas, dricksglas, husgeråd av aluminium, rostfritt, se bild.  Ta med den till Görvälns återvinningscentral och töm den där. 

Vitvaror:

Transporteras till någon återvinningscentral t.ex. Görvälns återvinningscentral. Kommunen kan hämta vitvaror såsom kyl/frys, spis, tvättmaskin, diskmaskin, torktumlare, fläkt och torkskåp.

Varmvattenberedare, fast installerade element och luftvärmepumpar hämtas ej, de räknas som fasta inventarier och kan kostnadsfritt lämnas på Görvälns återvinningscentral. Gå in på kommunens hemsida för beställning och mer information. Klicka här eller gå till kommunens hemsida, för beställning av hämtning https://www.jarfalla.se/

Returpapper:

Tidningar och övrigt pappersavfall läggs i en returpapperscontainer, flera containers står både i Viksjö och i Jakobsbergs Centrum eller släng returpapperet på Görvälns återvinningsstation.

Grovsopor:

Grovsopor transporteras av den boende själv till Görvälns Återvinningscentral och slängs där.

Plast:

Fr.o.m den 1:a november 2008 ska mjuka plastförpackningar källsorteras och återvinnas. Mjukplast ska nu läggas i samma behållare på återvinngsstationen som den hårda plastförpackningen. Exempel på mjuka plastförpackningar är: plastkassar, plastpåsar, refillpaket, plastfolie och -film. OBS!! Det är fortfarande tillåtet att förpacka soporna i plastkassar..

Trädgårdsavfall:

Större trädgårdsavfall såsom häckrester körs till Görvälns återvinningscentral, där du får slänga det gratis.


Länkar:
Återvinning:

https://www.sorab.se/

https://www.el-kretsen.se/

bottom of page